DOMINI PÚBLIC (DIWO: Do It With Others)

Duració: 40 minuts

A Domini Públic els espectadors formen part d’una ficció. És (com) un joc de taula a mida real on l’espectador és més que un simple peó. Domini Públic reuneix un grup de persones (el públic) en una plaça o en un pati d’escola. Qui són? D’on vénen? Quines són les relacions que els uneixen? Caminen mentre escolten una sèrie de preguntes i instruccions a través dels seus auriculars, algunes més innocents que d’altres. A partir dels moviments simples dels participants, es van formant petits grups, microcomunitats que reflecteixen patrons socials subjacents.

Domini Públic comença semblant una enquesta en 3D que pren vida i acaba transformant-se en una ficció. En la seva versió DIWO Roger Bernat, el col·lectiu d’artistes Les Salonnières i els estudiants d’Instituts de Terrassa i de Barcelona, han elaborat un nou guió, estrenant d’aquesta manera una sèrie de versions de contingut col·laboratiu.

EQUIP

Direcció: Roger Bernat/FFF. Estudiants que han col·laborat en la creació: IES Torre del Palau i IES Viladecavalls de Terrassa, i escola 4 Cantons de Poblenou-BCN. Educadors: Les Salonnières. Música: W. A. Mozart, A. P. Borodin, G. Mahler, A. Dvorak, B. Smetana, J. Sibelius, J. Williams i E. Grieg. Selecció musical, edició i versions: Juan Cristóbal Saavedra Vial. Fotografia: Txalo Toloza i Blenda. Direcció tècnica: Noe Laviana. Grafisme: Marie-Klara González. Coordinació: Helena Febrés Fraylich. Fotos: Blenda.

Producció versió DIWO: Elèctrica Produccions. Coproducció de: Centre d’arts escèniques de Terrassa/Festival TNT (Terrassa) i Opéra Théâtre de Saint-Étienne (Lyon); amb el suport de Mostra d’Igualada i Festival Escena Poblenou.

ESTRENA: 05/10/13, TNT, Terrassa. GIRA: Barcelona> Saint Étienne>

OTRAS VERSIONES DE DOMINI PÚBLIC

Domini Públic> versión postporno> por María Llopis

Domini Públic> children version> por Elisa Fontana

Domini Públic> versión control remoto> por Roger Bernat/ FFF