mar., 16 jul. 2019 a las 9:46

Benvolgut Roger Bernat,

Ens plau convidar-te a escriure un Cadàver Exquisit amb d’altres dramaturgs. La teva participació consistiria a preparar un text lliure de dos minuts de durada (unes 200 paraules) que començaria i acabaria amb unes paraules predeterminades. El deadline és el dia 8 d’octubre, data en què es recitaran tots els bocins a partir de l’ordre assignat. Els textos encadenats crearan un cos atzarós, un Cadàver Exquisit que no sabem si serà un tren surrealista o un parlament esquimal. Si no podeu assistir el dia del seu naixement, llegirem la vostra escena en representació vostra.

El Cadàver Exquisit serà publicat per l’editorial Arola acompanyat de fotografies de la performance. Per bé que pensem en una lectura dramatitzada, deixem llibertat per tal que cadascú ho representi com vulgui.

Aquest happening teatral forma part de la presentació del llibre de Núria Perpinyà, La cadira trencada. Teatre català d’avantguarda (Arola, 2019). L’acte forma part de l’Any Joan Brossa ja que Brossa no només és la cara visible del llibre, sinó que, en ell, s’hi analitza extensament la seva obra. A la seva vora, Perpinyà reflexiona sobre cent anys d’avantguarda des de Sànchez Juan a Bernat passant per Santos, La Fura dels Baus, Cunillé, Mestres i Oriol, entre molts d’altres.

Esperem que col·laboris en aquesta esbojarrada improvisació teatral a la seu de la Fundació Joan Brossa (Carrer de La Seca, 2). Reserva’t el dimarts 8 d’octubre a les 19h. i confirma’ns la teva assistència. Si vols participar-hi, t’enviarem les paraules clau de principi i de final.

Ens sap greu no poder-vos remunerar; la cultura continua passant penúries. No obstant això, sereu ben publicats. L’edició del cadàver exquisit i del teatre català anirà a càrrec de Núria Perpinyà. Animeu-vos que només seran dos minuts! No us perdeu l’oportunitat de formar part d’un llibre encantador que farà història. I confiem que també gràcia. Tanta com les gràcies que us donem des d’aquí per endavant.

Ben cordialment,

Vicenç Altaió
President de la Fundació Joan Brossa

Foto: Retrat de Joan Brossa, 1977, Fons MACBA.

china sourcing agent