El proper dijous 22 de març, a la Fundació Tàpies:

20.00 h: “Podríeu haver-ho fet millor”

El fantasma del teatre de les últimes dècades ha estat tenir un públic passiu, mut i tendencialment absent. D’aquí que la participació hagi esdevingut el mot d’ordre de la política cultural, el que ha donat legitimitat i en últim terme realitat a l’esdeveniment (i al seu públic). Explicant els seus últims projectes, Roger Bernat provarà de demostrar que només quan el públic accepta la seva irrealitat, només quan s’adona de la seva incapacitat per encarnar el que representa, la participació, tot i ser un fracàs, arriba a ser efectiva.

i una hora abans:

19.00 h: Governats, monitoritzats i refugiats al museu, a càrrec de Carles Guerra, artista, crític d’art i director de la Fundació Antoni Tàpies.

Descriure el museu d’avui en dia té poc a veure amb un espai educatiu i enaltidor. Es tracta més aviat d’un lloc on es produeixen innovacions sense gaire valor econòmic, però que no trigaran a participar d’una cadena de valoració en què s’oblida aviat aquest origen. Al museu es produeixen els experiments més perversos del capitalisme dels nostres dies. L’excepció que representa respecte a altres formes de productivitat i profit és digna de ser considerada un cas d’estudi. La fal·lera per la mediació no és res més que el símptoma d’una tensió que posa tot l’èmfasi en la manera de tractar els cossos que traspassen la porta del museu.

Foto de The Place of the Thing (Atenes, 2017). De Karol Jarek.

 

china sourcing agent