18 i 19 de Desembre –16:15 h.– a la Plaça Vicenç Martorell, els amics d’ERRO GRUPO, companyia teatral de Florianòpolis (Brasil), presenten una nova peça. Estrena mundial!!!

Els ERRO fan «teatre de situacions»: Situacionisme post Augusto Boal amb influències de Paulo Freire i Viola Spolin. Treballen al carrer involucrant els vianants en les seves ficcions delirants. Es nota que han estudiat amb Manuel Delgado per la seva utilització de l’espai públic i que han llegit a Claire Bishop per la malícia.

Durant el confinament van fer una peça als balcons de la mateixa plaça. Tot va començar perquè, a les vuit del vespre, després dels aplaudiments preceptius, cantaven una cançó pels veïns que encara eren als balcons. Amb el pas de les setmanes, i per les necessitats d’uns i altres, es va acabar fent un grup de wassap a partir del qual van començar a conspirar la possibilitat de fer una peça teatral als balcons de la que en serien els únics espectadors.

Arribat el dia, els veïns i veïnes de tres de les façanes de la plaça (la quarta façana l’ocupa la seu del districte de Ciutat Vella) van sortir als balcons i van fer l’obra de teatre. A la plaça érem 3 o 4 espectadors i els 30 o 40 vianants que, en veure l’espectacle, van decidir quedar-s’hi.

Una de les peces teatrals més belles d’aquest any 2020.