ESTRENA Barcelona (Cicle Radicals Lliure, Teatre Lliure): 21-23, 26 i 29 de maig 2010

Le Sacre du printemps d’Ígor Stravinski Posada en escena de Roger Bernat a partir de la coreografia de Pina Bausch

CAT: Es donen al públic uns auriculars sense fils de 3 canals. Els espectadors són convidats a entrar a la sala. Sona La consagració de la primavera, d’Ígor Stravinski, un dels ballets més importants del segle passat, del qual Pina Bausch féu una versió històrica l’any 1975. S’escolten diverses veus. En cada canal, alguna cosa diferent. Veus en paral·lel que divergeixen i s’entrecreuen. Els espectadors són els protagonistes de l’espectacle, que és a la vegada un joc i una coreografia.

/////

ESP: Se dan al público auriculares inalámbricos de 3 canales. Se les invita a entrar en la sala. Suena La consagración de la primavera de Igor Stravinsky, uno de los ballets más importantes del siglo pasado, del que Pina Bausch hiciera en 1975 una versión histórica. Se escuchan diversas voces. En cada canal algo diferente. Voces en paralelo que divergen y se entrecruzan. Los espectadores son protagonistas del espectáculo que es a la vez un juego y una coreografía.

/////

ENG: Members of the audience are given three-channel headphones and welcomed into the performance space to the sound of Igor Stravinsky’s The Rite of Spring, one of the leading ballets from the last century, of which Pina Bausch made a historic version in 1975. Several voices can be heard – different ones on each channel. Voices in parallel that diverge and overlap. Spectators play the leading role in a show that is both a game and choreography.

/////

EQUIP

Música: Ígor Stravinski. Creació escènica: Roger Bernat/FFF a partir de la coreografia de Pina Bausch. Amb la col·laboració de: Txalo Toloza, Maria Villalonga, Ray Garduño, José-Manuel López Velarde, Tomás Alzogaray, Brenda Vargas, Diana Cardona, Annel Estrada i Viani Salinas. Direcció tècnica: Txalo Toloza. Disseny de so: Rodrigo Espinosa. Edició: Juan Cristóbal Saavedra Vial. Disseny d’imatge: Marie-Klara González. Fotografia: Blenda i Carlos Natan López Nazario Coordinació: Helena Febrés Producció executiva a Mèxic: Alicia Laguna Ajudant de producció a Mèxic: Antígona González i Mariana Toledo. Conductor: Don Moisés. Coproducció: Teatre Lliure i Elèctrica produccions (Barcelona), Festival Instal·laccions/Ajuntament de Cambrils (Cambrils), Festival Transversales (Mèxic) amb el suport del programa de Fons de la Unió Europea a Mèxic.

Fotos de Blenda. Para ver un reportaje completo: http://blendaimage.com/roger_bernat.htm